PËRMBAJTJA E XHEMATIT

“Nëse në një fihat one fushë gjenden tre veta, e nuk falin namaz, i ngërthen shejtani. Permbajuni xhematit, sepse ujku e han delen e ndare”. (d.m.th namazit me xhemat). (Nesaiu dhe Ebu Davudi). Pejgamberi, salall-llahu alejhi ve sel-lem, kur ndalej ndokund të pushonte, shokët e tij ndahes hin nëpër kodrina dhe lugina, andaj thoshte: “Kjo […]

Continue Reading

Katër premtime nga Zoti i gjithësisë:

Katër premtime nga Zoti i gjithësisë: فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْ “Më kujtoni Mua (me namaz e lutje) që Unë t’ju kujtoj (me shpërblime).” Bekare: 152 لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ “Nëse falënderoni, do t’ua shtoj të mirat” Ibrahim: 7 ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ “Lutmuni Mua, se do t’ju përgjigjem!” Gafir: 60 وَمَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ “Allahu nuk do […]

Continue Reading

Përse Allahu e do punën qoftë edhe të vogël kur është e vazhdueshme dhe nuk e pëlqen punën e shumtë por që ndërpritet?

Përse Allahu e do punën qoftë edhe të vogël kur është e vazhdueshme dhe nuk e pëlqen punën e shumtë por që ndërpritet? Sqarim i mahnitshëm nga dy kolosë të ummetit. Imam en Neueuij ka thënë: “Duke vazhduar të paktën vazhdon adhurimi, me përmendjen e Allahut, të ndjerit të mbikqyrjes së Tij, me sinqeritet dhe […]

Continue Reading