Pse qanë fëmiu i posalindur?

Pse qanë fëmiu i posalindur? Transmetohet në hadithe të Pejgamberit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, se fëmiu posa lind, qan, dhe na ka treguar Pejgamberi i Allahut se pse qan, ngase shejtani e ngacmon fëmiun gjatë lindjes apo posa të lind e ngacmon. Kanë thënë dijetarët: Pse ta ngacmon shejtani? – Ngase t’ia bëj me dije […]

Continue Reading

Cila është dispozita e islamit për vëllezërit që postojnë familjaret e tyre në facebook dhe a hyn kjo në dejuthizëm?

Ka disa vëllezër të udhëzuar në Islam, po dalin nëpër facebook, në foto me gratë e tyre të cilët i kanë me mbulesa, por pa nikab, ku ato foto i shikojnë njerëzit e huaj, gjegjësisht, secili që dëshiron. Cila është dispozita e islamit për këtë çështje dhe a hyn kjo në dejuthizëm? Allahu ju shpërbleftë! […]

Continue Reading