Uji i Zemzemit- ilaç dhe ushqim

Pusi i Zemzemit ka një histori të veçantë, histori e cila mahnit kureshtarët dhe ua shton bindjen tek Zoti atyre që kanë sadopak besim. Shekuj më parë, Haxherja kërkonte, pothuajse, pa shpresë ujë në mes të kodrave Safa dhe Merua për t’i dhënë djalit të saj të vogël, Ismailit (alejhi selam). Ishte kjo një tokë […]

Continue Reading

Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani i Madhëruar

Një nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhoi një ilaç të quajtur “ilaç kur’anor” që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike. Sipas gazetës Ar-Raya, e cila botohet në Katar, ky medikament, i cili u përpilua nga mjeku egjiptian Abdul Basit Muhammed nga sekrecioni i gjëndrave të djersës njerëzore, kishte sukses në […]

Continue Reading

Si u shfaq matematika moderne nga një bibliotekë islame?

Shekuj më parë, një bibliotekë prestigjioze islamike solli shifrat arabe në botë. Megjithëse biblioteka ishte zhdukur prej kohësh, revolucioni i saj matematikor ndryshoi botën tonë. Shtëpia e Urtësisë tingëllon paksa e çuditshme: sepse nuk ka mbetur asnjë gjurmë nga kjo bibliotekë e lashtë, e shkatërruar qysh në Shekullin e 13-të, kështu që nuk mund të […]

Continue Reading

Zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën

Kur bëhet fjalë për dije dhe shkencë menjëherë mendja na shkon tek Kurani Famëlartë, pikërisht në fjalën dhe versetin e parë kuranor zbritur Muhamedit (alejhissalatu uesselam) ku Allahu i Gjithëdijshëm thotë: “Lexo në emër të Zotit tënd i cili krijoi.” Andaj dhe umeti islam është quajtur umeti i leximit dhe i dijes. Fjala e parë […]

Continue Reading