Si ruheshin selefu salih nga gibeti?

Shembuj për kujdesin e selefu salih nga gibeti Nga Kajsi transmetohet se ka thënë: “Ka kaluar Amër ibën El-Asi përskaj një mushki të ngordhur dhe ka thënë: Vall-llahi, të hajë dikush prej jush nga mishi i kësaj është më mirë se sa të hajë mishin e vëllait të vet”. Nga Halid Er-Rebi’i transmetohet se ka […]

Continue Reading

Rrushi mbron nga kanceri i lëkurës

Një studim i ri i cili është realizuar nga një ekip i shkencëtarëve spanjollë, ka treguar se përbërësit që gjenden në rrush i mbrojnë qelizat e trupit nga rrezatimi ultravjollcë, që është shkaktari kryesor i kancerit të lëkurës. Rrezet ultravjollcë mund të shkaktojnë kancerin e lëkurës duke e rritur numrin e molekulave të dëmshme në […]

Continue Reading

Çka është asketizmi

Pyetje: Çka është zuhd? A do të thotë kjo mbartje e teshave të lerosura, agjërim i vazhdueshëm dhe largimi nga shoqëria, apo është diçka tjetër? *** Përgjigje: Zuhd s’do të thotë të mbartësh tesha të lerosura, të tërhiqesh nga njerëzit e të largohesh nga shoqëria, apo të agjërosh vazhdimisht. Pejgamberi ﷺ është udhëheqësi i të […]

Continue Reading

Ushqimi i nënave gjatë gjidhënies

Mënyra më e mirë, më e sigurt, më e shëndetshme dhe më e lirë e të ushqyerit të foshnjës suaj është me qumësht gjiri. Vënia e rregullt e fëmijës në gji është metoda më e mirë për të nxitur fluksin e qumështit të gjirit. Qumështi i gjirit e mbron fëmijën nga sëmundjet e ndryshme dhe […]

Continue Reading

A lejohet në dhikrin e mëngjesit dhe të mbrëmjes, lutjet që janë nga 100 herë, të i numërojmë me tespih?

A lejohet në dhikrin e mëngjesit dhe të mbrëmjes që janë nga 100 herë, të i numërojmë me tespih? I jemi përgjigjur edhe më herët kësaj pyetjeje dhe, dhikri i cili është i kufizuar për ata që nuk kanë mundësi t’i numërojnë me gishta, apo me majat e gishtave, lejohet t’i numërojnë me tespih, megjithatë, […]

Continue Reading